viernes, 8 de junio de 2012

Proposta per donar una sortida laboral al mon rural per aturats de Sant Vicenç dels Horts.


Volem donar possibles solucions aplicant-la a varies problemàtiques actuals a Sant Vicenç dels Horts.
Una problemàtica, seria el risc d’incendi que patim cada any al municipi, donada l’extensió de zones boscoses amb un creixement descontrolat de bosc i sotabosc, que malauradament té un cost econòmic important per l'Ajuntament, com pels propietaris privats.
Amb la situació econòmica actual cada vegada és far mes difícil el poder mantindré les àrees netes, i al no haver-hi una gestió forestal total per biomassa, fa que sigui fàcil combustible per als incendis com l’últim de Rasquera.
Per això estem segurs que si utilitzem ramats de cabra blanca (espècie autòctona) i de bous, podrien pasturar aquestes zones de sant Vicenç dels Horts així com els terrenys amb les poblacions veïnes, com Torrelles del Llobregat, Cervelló etc.. aquesta accio el que ens permetria és crear un mosaic de vegetació diversa i sostenible, desenvolupant una eina natural per combatre el risc d'incendis. 

Si mirem a Grècia, el que es permet, es fer una comparació o millor una previsió, i el que observem, és que la crisi de civilització estructural i la crisi econòmica conjuntural de llarga durada està propiciant el retorn o simplement l'anada de joves amb titulació universitària a desenvolupar activitats vinculades a la vida rural.
Si a això afegim el fet que sigui per convicció ecològica, sigui per necessitat de subsistència, hi ha una eclosió d'horts urbans en terrasses o en espais habilitats, podríem dir que l’únic aspecte positiu de la crisi és el retorn al camp.
La conclusió és que per primera vegada els catalans tenim la possibilitat de avançar-nos i aprendre de la crisi veïna i preveure el nostre futur mes proper, per això entenem que, el que necessitem es avançar-nos al nostre present.


L'índex de població activa agrària catalana és ridículament inferior a la mitjana dels estats desenvolupats d'Europa, havem de potenciar-la. Desprès de viure de l’especulació financera i Inmobiliaria, haurem de tornar d'òn varem sortir. 
Un territori no gestionat amb activitats agràries i ramaderes tradicionals és un territori exposat a la degeneració.

Sol•licitem: La reutilització dels solars urbans que no s'edificaran en dècades i espais periurbans abandonats, per facilitar als aturats la seva cessió per a plantació d'horts de subsistència així com a teràpia del treball per totes les persones que ho sol•licitin, garantint així la supervivència a algunes famílies (millor que la caritat) i incrementar la població activa gràcies a una potenciació de les activitats agràries del nostre municipi.
Sol•licitem: Afavorir obertament l'artiga de centenars d'hectàrees destinades a aquests usos replantant vinyes, arbres fruiters  o refent prats i horts. Garantint la preservació gràcies precisament a la recuperació d'activitats rurals o turístiques utilitzant persones aturades.
Sol•licitem: Utilitzar persones aturades per generar el retorn de certes activitats agrícoles o ramaderes que podrien pasturar zones de sant Vicenç dels Horts, amb l'obligació o no que siguin ecològiques, també destinades a l' elaboració de productes singulars que haurien d'estar incentivats, atès que tenim una superfície boscosa important.


Humbert Palafoll
Portaveu Grup Municipal Partit Popular Català

No hay comentarios: