martes, 2 de abril de 2013

El PPC proposarà al Senat la creació d’un grup de treball sobre la reforma del finançament


                              
                                


·     El portaveu del grup parlamentari, Enric Millo, explica que la presidenta del PPC presentarà al Senat formalment la proposta
·     Sobre la proposta del PSC de crear una comissió al Parlament, “arriba tard, en la seva desorientació generalitzada, aquesta comissió ja es va fer la legislatura passada”
·     “Al capdavant de l’Executiu català hi ha un comitè de campanya de CiU, no uns governants que vulguin resoldre problemes”


02 abril 2013.-  El portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha anunciat avui que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, presentarà al Senat formalment una proposta per crear un grup de treball format per partits catalans sobre la  reforma del finançament. El portaveu ha explicat que, com ja va aprovar el congrés del Partit Popular Català l’any passat, “volem un finançament més just i singular per a Catalunya dins del consens del marc comú de la Lofca”. En aquest sentit ha concretat que aquest grup de treball es crearia dins la comissió d’afers institucionals del Senat i es desenvoluparia de manera paral·lela als treballs del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Millo ha explicat que “el Senat, la cambra de representació autonòmica, és el lloc més adequat per debatre buscant el consens un millor model de finançament”. En aquesta línia ha valorat també la proposta del PSC de crear una comissió d’estudi al Parlament i ha assenyalat que “arriba tard, en la seva desorientació generalitzada, aquesta comissió ja es va fer la legislatura passada”.

La única prioritat del Govern

El portaveu parlamentari s’ha referit també a les declaracions d’avui del conseller de la presidència, “ja no cal que dediquem més temps a evidenciar què fa el Govern de Catalunya perquè ho ha admès ell mateix afirmant que la única prioritat és la consulta”. “Solemnement, des del Palau de la Generalitat, Homs ha constatat que la prioritat primera del Govern no és la sortida de la crisi”, ha sentenciat. En aquesta línia ha afegit que “l’únic objectiu que tenen és la separació de Catalunya d’Espanya, ni el tercer sector, ni els 700.000 aturats, ni les farmàcies, ni les llistes d’espera, ni la dinamització de l’economia catalana, ni els barracons a les escoles, ni el tancament d’empreses, ni els autònoms ni el pagament a proveïdors”.

“Avui s’ha evidenciat que aquest Govern de CiU ens està portant pel pitjor camí enfonsant cada dia més a Catalunya”, ha manifestat tot destacant que “al capdavant de l’Executiu català hi ha un comitè de campanya de CiU, no uns governants que vulguin resoldre problemes”.

Així mateix ha recordat que “som la única Comunitat Autònoma d’Espanya que no té pressupostos”. En aquest sentit ha avançat que “creiem que ja no els tindrà degut al fracàs de l’aliança de CiU amb ERC”. “Exigim que es posin a treballar, que deixin de donar l’esquena als catalans”, ha afegit. Per acabar ha posat com a exemple de malbaratament el milió d’euros que costarà “la planificació, coordinació i conceptualització de la celebració del tricentenari de 1714”. “Per això sí que hi ha diners, per altres coses, no” ha explicant tot insistint en que “nosaltres entenem que aquestes celebracions s’han de fer a cost zero”,.

Comissió investigació sobre espionatge

Enric Millo ha explicat també que en el proper ple es debatrà i votarà la proposta del PPC per crear d’una comissió d’investigació sobre l’espionatge a Catalunya, “en aquest tema, no valen excuses, és un dels temes més greus i escandalosos de la nostra història política”.
“Vull recordar el que van dir alguns portaveus parlamentaris quan vam proposar aquesta comissió i els demano que siguin coherents i actuïn en conseqüència” ha assenyalat. “Convido a la resta de grups parlamentaris a pronunciar-se obertament si volen aclarir els casos d’espionatge a Catalunya o volen impedir que se sàpiga la veritat”, ha conclòs.



No hay comentarios: