domingo, 8 de enero de 2012

L' area de Barcelona compta amb 800 habitatges protegits en construcció

Segons dades del Patronat Municipal de l'Habitatge, Barcelona ha començat l'any amb un total de 800 habitatges protegits en construcció i 974 en fase d'estudi o projecte. A més, durant aquest 2012 es destinarà part de dues promocions a col·lectius vulnerables.

Barcelona ha començat l'any amb un total de 800 habitatges protegits en construcció i 974 en fase d'estudi o projecte, xifra que representa gairebé el 37% del total de llicències concedides.
Així ho posen de manifest les dades del Patronat Municipal de l'Habitatge, que, a finals del 2011, va gestionar un parc de lloguer o amb dret de superfície amb prop de 6.000 unitats.
Els 800 habitatges en construcció corresponen a set promocions, Roc Boronat, Via Favència, Còrsega, Navas de Tolosa, la Clota, Can Cortada i Rodalies-Renfe.
Dues promocions per a col·lectius vulnerables
A més, l'any també comença amb dues promocions d'habitatge en fase de licitació que destinaran part dels seus metres quadrats a col·lectius vulnerables.
Aquestes, situades als districtes de Sant Martí i l'Eixample, destinaran, cadascuna, uns 1.000 metres quadrats, dels prop de 7.000 totals, a l'allotjament d'aquest tipus de col·lectius: sectors socials amb pocs recursos, joves de fins a 35 anys, persones més grans de 65 anys, dones víctimes de violència de gènere, persones en risc d'exclusió social i amb discapacitat.
Pla "Empenta"
Aquestes actuacions s'emmarquen en el pla d'actuació que ha posat en marxa el consistori, el pla "Empenta", per ampliar l'oferta d'habitatge assequible i desencallar projectes de transformació.
Amb una aportació de 200 milions d'euros, aquest pla vol impulsar la regeneració de sòl per construir 11.000 habitatges, ampliar el parc públic de lloguer, construir 550 habitatges en règim de dret de superfície i lloguer i augmentar els ajuts per a la rehabilitació d'habitatges.

No hay comentarios: