domingo, 13 de noviembre de 2011

MOCIÓ SOBRE LA CONSTITUCIÓ DEL CONSELL LOCAL PEL COMERÇ

Un teixit comercial viu contribueix de forma bàsica al desenvolupament de la nostra ciutat, a la creació de llocs de treball i a la necessària satisfacció dels consumidors. Per això, totes les administracions públiques tenen l’obligació de contribuir firmament a la consolidació, promoció, ajuda i protecció de l’estructura comercial.
A Sant Vicenç hem vist créixer al nostre entorn, amb una gran superfície comercial que s’ha sumat al comerç existent. Aquest fet, que també aporta beneficis en termes de millora de serveis envers els consumidors i de creació de llocs de treball, ha de ser compatible amb el desitjable creixement del comerç a la nostra ciutat.
Als últims anys, em vist com l'unió de botiguers que han desenvolupat un treball molt important que a redundat en una millora de les accions en matèria municipal comercial. No obstant, la creació d’un òrgan complementari participatiu de treball i trobada de gremis, mercats i associacions comercials, permetria perfeccionar encara més l’homogeinització i la interlocució entre aquest important sector econòmic i l’administració municipal, a fi de millorar entre d’altres aspectes, l’optimització de:



Foment de l’ocupació i de la formació professional específica per al sector.
Programes de formació i reciclatge comercial.
L’organització de campanyes conjuntes i específiques de promoció, fidelització d’horaris comercials, valorar la possibilitat d'apertura dels negocis en dies festius.
L’establiment de criteris sobre urbanisme comercial i els diferents àmbits d’aplicació que inclogui la seva conservació, manteniment i seguretat, imposar la promoció de productes propis de la nostra ciutat.
Propostes sobre la millora de l’actual política fiscal i pressupostària municipal que els hi afecti com pot ser suprimir o modificar l' impost de apertura per recuperar l' implantacio de nous comerciants.


Es per tot això, que el Grup Municipal del Partit Popular de Sant Vicenç dels Horts sotmet a la consideració del Ple Municipal, l’adopció del següent acord:

PRIMER.- Impulsar la constitució del Consell Municipal pel Comerç com a òrgan de participació, debat e informació dels assumptes propis de la problemàtica comercial a Sant Vicenç  per tal de col•laborar en la recerca de les solucions més adients per al sector.




Humbert Palafoll 
Portaveu Grup Municipal PPC

No hay comentarios: