domingo, 13 de noviembre de 2011

Tindríem que començar a pensar en fer acords

Tindríem  que començar a pensar en fer acords, que serien molt positius i permetrien que el país prengui oportunament mesures de prevenció davant la conjuntura turbulenta que afronta l'economia a Catalunya, per que en situacions difícils al sector financer el primer que fa és protegir suspenent els crèdits, la qual cosa genera que els empresaris acomiadin personal, produint un cercle viciós que agreuja la crisi. Si hagués prou maduresa, intel·ligència i previsió per acordar la forma de procedir, seria possible en cas de"situació molt greu", discutir quines garanties podria donar el Govern per conjurar problemes majors.
El perquè de la crisi encara ha d'analitzar-se de forma correcta i concreta, però el que sí s'està evidenciant és qui està actuant per aprofitar al màxim, sense importar-li que el cost social sigui immens. 
La Crisi econòmica i financera, a més de la crisi de l'ocupació i de la caiguda de l'activitat econòmica està donant lloc al que s'anomena la "Crisi del Deute", bàsicament el deute europeu. Perquè els diferents països amb problemes de deute, puguin afrontar i disminuir-la, les recomanacions que un gran nombre d'agents socials (FMI, Agències de Rating, Economistes americans i anglesos, i també molts''experts "europeus) diuen que la regla bàsica és la reducció dels costos socials i la privatització dels mateixos. Demanen principalment la privatització de la Sanitat:  anul·lar gradualment la Sanitat Social, global i gratuïta per a tots els ciutadans. 
A qui beneficia realment la privatització de la Sanitat? 
· A les grans companyies d'assegurances i reassegurances (podran vendre les seves assegurances a Europa i fer més negocis). 
· A les grans empreses de medicaments, equips i aparells hospitalaris (escaparan al control de preus dels organismes públics de la SS). 
· Als grans fons d'inversió i de pensions dels EUA i Anglaterra (són els que es nodreixen dels afiliats a les companyies d'assegurances). 
· Als bancs que es recolzen i estan interconnectats amb aquestes companyies d'assegurances, inversió i de pensions (més negoci i control de majors capitals). 
· A les companyies de ràting que es nodreixen de les operacions i inversions de tots aquests bancs, asseguradores i fons de pensions (els tindran més satisfets i més 'fidelitzats')
Després de les retallades en Sanitat que més retallades vindràn?Vindràn retallades a: Educació, Seguretat i Defensa. Per això faré referencia al principi de l'escrit."Tindríem que començar a pensar en fer acords"




Humbert Palafoll.
Portaveu i Cap de llista del PPC a Sant Vicenç dels Horts

No hay comentarios: