jueves, 2 de febrero de 2012

Mocio per l´Instalacio de Captadors d’energia solar tèrmica a la piscina municipal Montserrat Canals.


Donat que tenim la previsió i necesitat de realitzar obres en la piscina Municipal so-licitem des-de el Partit Popular de Catalunya a Sant Vicenç dels Horts:

Realitzar un estalvi energètic mitjançant la implantació d'un sistema de captació d'energia solar tèrmica.
Reformar les instal·lacions de producció de calor existents.
Reduir de manera significativa les emissions de CO2.

Instal·lar captadors solars tèrmics d'alt rendiment, del tipus tub de buit sistema heat-pipe, per al suport de la producció d'aigua calenta sanitària, l'escalfament d'aigua de la piscina climatitzada interior aixi com la reforma de les instal·lacions existents de producció de calor. També introduir calderes de suport d'alt rendiment de condensació i baixes emissions contaminants, i la reforma de la distribució hidràulica dels circuits d'escalfament primari.

Amb l´instal•lació de aquets equips:
 
- Col•lectors solars
- Calderes de condensació
- Dipòsits acumulació ACS
- Bombes de circulació
- Bescanviadors de calor
- Regulació
- Comptatge d'energia
- Aparellatge elèctric.
- Vàlvules solars.
- Vàlvules de regulació.


Podríem aconseguir un estalvi aproximat de 450.000 kWh, que representa un 48% d'estalvi en kWh respecte al consum actual.
També representa una reducció d'emissions de 90.000kg de CO2 aproximadament.
La introducció d'una nova tecnologia en la captació d'energia solar tèrmica.
La reducció de fins a un 50% de consum que es pot arribar a aconseguir mitjançant un equipament d'aquestes característiques. Donada la situació econòmica actual podríem realitzar aquesta instal·lació amb un cost per part del Ajuntament de 0€, negociant amb el proveïdor el cobrament de l'instal·lació amb el diferencial del estalvi resultant.
Contribuint també a la bona difusió a nivell local i comarcal com a bons gestors de les nostres instal·lacions donant exemple per casos similars en d'altres municipis.

No hay comentarios: