jueves, 2 de febrero de 2012

Moció per promoure la rehabilitació d'habitatges buits a Sant Vicenç dels Horts.


Proposem des-de el Partit Popular de Catalunya a Sant Vicenç dels Horts aquest projecte, per promoure la rehabilitació d'habitatges buits,aixi com la contractació per les obres dels membres de les famílies de Sant Vicenç amb situació d'atur.

So-licitem realitzar una relació i control dels habitatges buits a la població i fer arribar una proposta al propietaris.

Aquest projecte potenciaria activitats de formació ocupacional a partir de la rehabilitació d'habitatges.

Resoldria les necessitats i milloraria les condicions de persones i famílies amb pocs recursos.

Promocionaria la Vila en general, també el centre històric, recuperant edificis i frenant la degradació de la zones.

Aquest projecte per la rehabilitació d'habitatges amb finalitat social de cessió temporal seria gestionat entre els Serveis Socials, Joventut, Urbanisme i el departament de Ocupació de Sant Vicenç dels Horts per intentar donar resposta a la problemàtica de la degradació i l'ocupació.

A la vegada oferint solucions a la gran demanda d'habitatge social.

Amb aquest programa es rehabiliten habitatges per mitjà de convenis amb els propietaris d'habitatges buits, per oferir-los a famílies amb dificultats socioeconòmiques, persones amb necessitats educatives i d'integració o joves.






La forma del conveni seria la següent:

- L'Ajuntament assumiria el cost i la direcció de les obres.
- El propietari cedeix l'habitatge per un temps determinat de 3 a 60 mesos segons el conveni, (depenent de la rehabilitació realitzada)

- Es cedeix l'habitatge a famílies amb necessitats segons es valori des-de Serveis Socials o a joves des-de la Regidoria de Joventut.
- Es retorna l'habitatge, en condicions, un cop ha finalitzat el conveni.

L'Oficina Municipal de l'Habitatge s'encarregaria de coordinar tècnicament el treball conjunt de tres departaments entre Serveis Socials, Urbanisme i Ocupació.

Aquest projecte actuaria fonamentalment en habitatges de propietat privada, les intervencions es poden diferenciar en dos grups:

-Habitatges buits amb necessitats de rehabilitació per poder ser llogats o per la seva posterior venda, una vegada finalitzi el contracte.

-Habitatges, on hi viuen famílies o persones amb pocs recursos econòmics, que necessiten actuacions per millorar l'habitabilitat.

Les tasques a realitzar seria'n:

- Rehabilitar habitatges per oferir-los a famílies i joves amb dificultats socioeconòmiques.

- Rehabilitar habitatges per evitar la degradació progressiva dels edificis.

-La majoria dels treballs de rehabilitació serien realitzats per tallers ocupacionals o de plans d'ocupació dirigit especialment per membres de famílies de Sant Vicenç amb situació d'atur, fent així unes pràctiques formatives productives i una labor social.

-En finalitzar la rehabilitació del habitatge, des del Servei de Foment de l'Ocupació, se'ls dóna suport en la recerca de treball.  

No hay comentarios: